Afrika Masaideki İnsan ve Vahşi Hayvanların Yaşam Döngüsü

Masailer yılan sokmalarında ağaçtan parça koparıp çiğneyip yaranın üzerine koyuyorlar, zehrini emsi diye.

Son 800 yılda ne kadar Tanzanyalı aslan saldırısına uğramış? Nüfus artışı nedeniyle bu sayı 3katına çıkmıştır.Kimse milli parklar dışında ne kadar yırtıcı hayvan olduğunu bilmiyor.Yırtıcı hayvanlar gececidir onları bulmak için sabahın ilk saatinde yola çıkmak gerkir.

Abzabe G.Afrikada geleneksel av-avcı ilişkisini sürdüren ilkel bir kabiledir. Bu kabilelerinde habitat kaybı nedeniyle nesli tükenmek üzeredir. Tanzanya hükümeti köy arazilerinde avlanmalarına özellikle izin veriyor. Avlanırken ok ya da yay kullanan bu kabile okun ucuna zehir batırıyor.

Dişi ve erkek aslanlar günün bazı saatlerinde Korongo adı verilen dereler boyunca yol alırlar.Bir aslan saldırıya geçtiğinde olgunuz yerde kalmak gerekir yapılacak en kötü şey kaçmaktır.Kuşların uçmaya başlaması da bölgede bir aslan olduğunu gösteriyor.Aslan avını gördüğünde kükreyerek kendini daha iri göstermeye çalışır.Bu da bize korktuğunu gösterir.Filler ise sinirlendiklerinde ön bacaklarını sallamaya başlarlar.Filler çok meraklıdır ve bölgelerini korurlar.

Milli parkta flamingo sürüsünde ölüm meydana gelmiş .Park yetkilileri hastalık endişesiyle flamingoları bir araya getirip yakmış.Bu park küçük bir ekosistem flamingoların ölmesi daha çok canlının öleceğinin belgesi olabilir.

Kuşlar haziran ayında ölmeye başlamış. Bu kuşların beslenmesi için su yosununda bulunan özel tuzlu göllere gelmesi gerekiyor. Flamingolar syno bakterilerle beslenirler ve onlara pembe rengini de veren bu bakteridir. Ağzındaki lifler sayesinde suyu süzer ve bu bakterileri seçer. Bu gölde zehirlenen 30 bin kuş olduğu tahmin ediliyor. Araştırma daha detaylı incelemek için Natron gölüne gidiliyor. Lif vadisinde pek çok yanardağ bulunmaktadır. Buda flamingoların büyümesi için gerekli. Flamingolar ancak göldeki şartlar uygun olduğunda yumurta bırakıyorlar.

Etrafta hiç ölü flamingo yok buda burada flamingoların sağlıklı olduğunu gösteriyor. Yapılan testler Mayara gölündeki bir bakterinin ölüme neden oluğunu gösteriyor. Natron gölünde her şey normaldir.

  Aşağıdaki soruların cevapları filmin ayrıntılarında vardır.  

1.Masailer yılan zehrini nasıl etkisiz hale getiriyor?

2.Bir bölgede aslan olduğunu nasıl anlarız?

3.Flamingolara pembe renk veren nedir?

4.Flamingolar neyle besleniyorlar?

5.Flamingolar besinlerini nasıl temin ediyorlar?

6.Milli parktaki flamingo ölümlerinin nedeni nedir?

7.Abzabeliler avlanmayı nasıl yapıyor?

8.Yanardağların flamingolara ne gibi faydaları vardır?